Incrancenare ar fi cuvantul care ar caracteriza meciurile din acest week-end. Se apropie fazele finale si meciurile devin din ce in ce mai frumoase si mai spectaculoase. Dar sa analizam un pic jocurile.

Bank of Cyprus – Banca Romaneasca 2 – 5

Banca Romaneasca arata ca este o echipa puternica, agresiva in teren, cu jucatori tehnici, practic neavand foarte multe probleme in a se impune in fata celor de la Bank of Cyprus, acestia din urma neregasindu-se dupa infrangerea in fata Marfinului

Volksbank – Marfin 2 – 3

Se ingroasa gluma cu echipa Marfin! Dupa victoria cu BoC, harnica echipa a Marfinului mai face o victima, de data aceasta invingand Volksbank, o echipa cu pretentii la primele locuri. Volksbank nu isi revine, si cu toate ca sunt o echipa cu jucatori foarte buni „reusesc” sa piarda a doua partida consecutiv.

Raiffeisen – Bancpost 6 – 0

Echipa Raiffeisen, condusa de pe margine de Stancu Mavrodineanu, reuseste o victorie categorica in fata unei echipe bune – Banc Post. Dupa acest joc pot spune ca Raiffeisen este o candidata serioasa la cel de-al doilea titlu de campioana, dupa cel cucerit in primavara. Cu jucatori extrem de tehnici, cu un joc combinativ si in viteza, Raiffeisen este o echipa spectaculoasa si cu un joc care place ochiului. Dar frumusetea fotbalului consta in faptul ca surprize pot aparea tot timpul si un joc nu seamana niciodata cu altul. In ceea ce-i priveste pe Banc Post, dupa meciul entuziasmant cu ING nu au mai reusit sa aiba aceeasi evolutie si in acest meci, dovedind ca desi au jucatori foarte buni, faptul ca joaca de putin timp impreuna afecteaza omogenitatea si relatiile de joc. Totusi echipa este capabila de surprize si meciuri mari.

ING  – ATE 4 -3

Un meci foarte frumos, pe muchie de cutit, cu schimbari de situatie si multe goluri. Dupa ce au fost condusi cu 3 – 1, echipa ING a reusit sa intoarca rezultatul, marcand 3 goluri in ultimele 5 minute si reusind prima victorie la OASIS CUP III. Asa cum am spus si dupa prima etapa, echipa condusa de Alin Smaranda, este o echipa valoroasa, dar care neglijeaza cu desavarsire faza de aparare (ca dovada sta numarul mare de goluri pe care l-au primit). ATE au vrut, si-au dorit, dar nu au reusit sa faca fata iuresului de final al ING -ului. Oricum, acesta echipa nu se lasa cu una cu doua si va pune probleme mari oricarei echipe. Totusi, faptul ca nu au reusit sa tina de rezultat la 3 – 1, cu 5 minute inainte de final, spune multe despre lipsa de experienta si pregatire fizica. Una peste alta, ATE este una dintre surprizele placute ale turneului.

Bank of Cyprus – RIB 4 – 6

La fel de frumos s-a dovedit a fi si acest meci dintre BoC si RIB. Cu rasturnari de situatie si goluri foarte frumoase, acest joc a fost un adevarat deliciu fotbalistic. Bank of Cyprus s-au dovedit a fi  „Greu de ucis”, dar aceleasi probleme cu pregatirea fizica si asezarea in teren in faza de aparare au facut diferenta intre cele doua echipe. Echipa lui Andrei Dumitrescu, a condus mai tot timpul dar nu au reusit sa faca fata asaltului de final al RIB-ului. RIB confirma si dupa acest al doilea joc ca sunt pusi pe fapte mari si vor un loc pe podium.

Banca Romaneasca – Marfin 0 – 0

Greu intalnit la minifotbal,  iata ca avem si un meci de 40 de minute fara gol marcat. Marfin demonstreaza ca daca esti disciplinat in teren si muncitor poti scoate un rezultat bun cu orice echipa. Imbucurator este ca am vazut (sau mi se pare?) sarcini tactice, tactica de joc si studierea adversarului. Spun asta dupa ce am vazut marcajul la sange facut de  Gabriel Popa de la Marfin  la Andrei Homorodean de la Banca Romaneasca, si faptul ca intotdeauna in faza de aparare aveau cel putin 3 jucatori, Radu Ragalie coborand tot timpul sa sprijine apararea. De cealalta parte, Banca Romanesca este o echipa foarte buna, puternica, tehnica, combinativa si agresiva la limita regulamentului. Din pacate pentru ei la acest joc au avut lipsa o piesa importanta din angrenajul  echipei – Tanasa Vasile.

CRISTIAN POPESCU

13.11.2011

 

 
Vezi mai multe stiri, din arhiva.