Banca Romaneasca si Bancpost termina pe 2. Joi, vineri si sambata au avut loc ultimele meciuri din faza grupelor. Intervenind miza calificarii, jocurile au fost foarte frumoase si foarte disputate, unele meciuri disputandu-se intr-un ritm asa de alert incat minute bune ambele echipe ratau ocazie dupa ocazie. Dupa ce am stat mai mult de 25 de ani pe terenurile de fotbal si am vazut/jucat  mii de meciuri, aceste echipe bancare (ce amintiri imi trezeste acest „echipa bancara”) au reusit niste jocuri care „ne-au uns la suflet” si ne-au facut sa redescoperim frumusetea fotbalului jucat cu pasiune, suflet si placere, nemurdarit de alti factori marsavi, atat de prezenti in fotbalul nostru. Felicitari tuturor pentru modul in care v-ati comportat pana acum! Dar sa vedem cum a stat situatia in grupe.

Desi initial am considerat grupa A ca fiind una foarte echilibrata, echipele din grupa B s-au luptat pentru primele doua locuri  pana la ultimul meci, Banca Romaneasca si Marfin fiind in cele din urma diferentiate doar de golaveraj, dupa ce au avut acelasi numar de puncte iar in meciul direct au terminat 0 – 0 (!!!!).

Revenind, in grupa A Raiffeisen nu a avut mari probleme in a-si adjudeca primul loc cu maxim de puncte, incasand doar trei goluri. ING si-a revenit tarziu reusind doua victorii in ultimele meciuri, victorii care nu au fost insa suficiente pentru a prinde unul din primele doua locuri. Sambata s-a disputat ultimul meci din grupa, Bancpost ATE, un meci pentru locul 2. Meciul a fost unul extrem de disputat, echipele fiind calificate cu randul pe tot parcursul jocului: Bancpost (la 1 -0 pentru ei), ATE (dupa ce au reusit sa intoarca rezultatul la 3 – 1 in favoarea lor) si in final Bancpost, care a reusit sa inscrie de trei ori in cinci minute stabilind rezultatul final (4 – 3). Ultimul loc in grupa a fost ocupat de Intesa Sanpaolo, care in ciuda acestui fapt, a reusit sa primeasca foarte putine goluri, cu 11 goluri primite fiind a doua aparare din grupa (!), dupa Raiffeisen. In schimb, cu doar 5 goluri marcate se pozitioneaza pe ultimul loc in clasamentul prolificitatii atacului.

In grupa B, echipa RIB-ului a detonat bomba, clasandu-se pe primul loc in grupa. Mie unul mi-a placut mult acesta echipa. Muncitori, entuziasti, seriosi, sufletisti, s-au bucurat de fiecare clipa petrecuta pe teren si de fiecare gol marcat. De pe locul doi s-a calificat Banca Romaneasca, o echipa spectaculoasa, care are jucatori cu un bagaj tehnic peste medie (trecut fotbalistic?!), care paseaza foarte mult dar si rateaza peste masura, tratand faza de finalizare cu superficialitate. Au reusit meciuri diametral opuse, dupa victoria cu RIB (unul dintre cele mai frumoase meciuri de pana acum) fiind invinsa la nici  24 de ore de Volksbank…un Volksbank care la fel ca si la editia trecuta s-a trezit tarziu. Au reusit doua victorii in ultimele doua meciuri, victorii care din pacate pentru ei nu au mai fost de ajuns pentru accederea in primele doua locuri, terminand pe locul patru. Pe trei s-a clasat Marfin, o echipa care a luptat pana la ultima suflare si pana la ultimul fluier al arbitrului. Ghinionul si accidentarile au facut ca aceasta echipa inimoasa sa nu prinda unul din primele doua locuri. Foarte bine organizati tactic, muncitori din cale-afara, avand doi jucatori tehnici in atac (Radu Ragalie si Madalin Georgescu) acesta echipa este una din surprizele placute ale competitiei Web Site. Ultimul loc in grupa a fost ocupat de Bank of Cyprus, o echipa care, diferit de Intesa Sanpaolo din grupa A, a marcat mult (al treilea atac din grupa) dar a si incasat foarte multe goluri (cea mai slaba aparare).

Ca o concluzie, dupa ce am vazut pana acum, Oasis Cup III este un spectacol fotbalistic superb, fazele finale promitand sa fie un adevarat festin pentru iubitorii de fotbal curat, jucat cu inima. Dupa cum vorbeam si cu Aurelian Bogaciu, este incredibil cum niste oameni care vin dupa o saptamana de munca pot oferi un spectacol atat de placut ochiului (cunoscator sau nu), civilizat si desfasurat intr-un cadru dominat de fair-play si respect reciproc. Ciumacencu Daniel de la RIB a sintetizat foarte bine, spunand ca „m-am operat la muschi, mi-am rupt glezna, dar nu pot sa renunt la a juca fotbal…e ca un microb”. Sincer, pastrand proportiile, am vazut meciuri mai frumoase la OASIS CUP III decat multe din Liga I happy

CRISTIAN POPESCU

21.11.2011

 
Vezi mai multe stiri, din arhiva.