…pentru play-off si meciurile sunt din ce in ce mai atractive. Au inceput sa apara si surprizele, Bank of Cyprus invingand RIB-ul, o echipa cu pretentii de play-off. O alta mare surpriza a fost victoria celor de la ATE in fata Raiffeisen-ului, dupa un meci de-a dreptul superb, portarul celor de RZBR prinzand o zi extrem de nefasta. Tot la capitolul surprize incadrez si evolutia celor de la Marfin, echipa cu sanse mari la calificare. Mai sunt patru etape si se pot intampla destule lucruri in lupta pentru suprematie. Exim a reusit cel mai bun meci al lor in compania campioanei en-titre Banca Romaneasca, conducand cu cateva minute inainte de final cu 3 – 2. Experienta Bancii Romanesti si-a spus insa cuvantul, acestia reusind sa intorca rezultatul in favoarea lor, cu un gol marcat in ultimele faze ale meciului. RIB sunt in cadere libera dupa rezultatul dezastruos din meciul cu Bank of Cyprus, dar lipsa de rezultate cu antrenament si competitii se trateaza. Piraeus au castigat ultimele doua meciuri si ataca pe ultima suta de metri accederea in play-off. Volksbankul merg in continuare in ritmul lor, alternand evolutiile entuziasmante cu cele catastrofale, uneori de la o etapa la alta. Cam in aceeasi categorie se incadreaza si echipa celor de la Bancpost, care totusi pastreaza sanse la calificare. Despre ING nu sunt prea multe de spus in situatia in care defileaza in competitie, reusind victorie dupa victorie si acumuland maxim de puncte. Intesa Sanpaolo au reusit o evolutie buna cu Raiffeisen, cedand cu grutate, dar au incasat-o serios, in razboiul fratricid, de la o echipa a Piraeus-ului aflata in mare forma.

Pana acum competitia s-a desfasurat intr-un cadru de civilizatie si bun-simt (ca de obicei)  pe care as dori sa-l vad in continuare, mai ales ca urmeaza si un meci de gradul zero: Banca Romaneasca – Raiffeisen. Stiti foarte bine ca sunt flexibil si intelegator in orice problema, mai putin in ceea ce priveste abaterile grave de la codul fair-playului si al bunului simt. Sunteti intelectuali deci comportati-va ca atare, asa cum ati facut-o pana acum. Imi place enorm inversunarea, dorinta de victorie, intrarile barbatesti si hotarate dar urasc limbajul mult prea deplasat, lovirile fara mingie si lipsa de respect fata de tot ceea ce inseamna Cupa Oasis: arbitrii, adversari, organizator, asistenta medicala, spectatori etc

Felicitari tuturor pentru faptul ca ati reusiti sa transformati Cupa Oasis intr-un succes. Sa o tinem tot asa si mult succes in continuare tuturor echipelor participante.

 

Cristian Popescu

28.04.2012
Vezi mai multe stiri, din arhiva.