Cupa bancilor se apropie de final si ma gandesc ce greu va trece timpul pana la urmatoarea editie. Dintre toate lucrurile pe care le fac Oasis Cup mi s-a impregnat in suflet foarte adanc. Bancherii sportivi imi par niste oameni incredibili…sa muncesti o zi intrega si dupa aceea sa-ti dai sufletul pe teren, sa suferi la infrangeri si sa te bucuri cu atata patima la victorii…cred ca ar trebui sa vada si jucatorii nostrii din ligile profesioniste ce inseamna sa pui suflet in ceea ce faci.

Dar revenind la jocurile din teren, batalia pentru primele patru locuri a fost si inca este apriga. Inaintea de ultima etapa sanse (mai mari sau mai mici) pentru ultimele doua locuri ce duc in semifinale pastreaza Marfin, Piraeus, Exim si Raiffeisen. Orice pas gresit poate insemna sfarsitul competitiei pentru oricare din cele patru echipe.

Mai jos aduc si cateva detalii despre fiecare echipa in parte:

ING: cu maximum de puncte, imi lasa impresia unui pilot de Formula 1 care nu a oprit la standuri de loc. Cea mai solida echipa a competitiei pana in momentul de fata.

BANCA ROMANEASCA: campioana editiei trecute a mai avut ceva sincope dar s-a calificat destul de usor. O echipa la care tehnica face casa buna cu forta.

RAIFFEISEN: in formula completa, campioana editiei a doua este echipa cea mai spectaculoasa a competitiei, echipa ce reuseste faze de mare spectacol. Am vazut executii care ar face invidiosi jucatori buni din ligile superioare ale fotbalului profesionist. Daca s-ar incuraja mai mult si s-ar certa mai putin ar reusi sa formeze acea echipa sudata care poate trece de orice si oricine. La ultimele etape au reusit sa gaseasca si siguranta data de un portar bun, Radu Derscanu spalandu-si pacatele din meciul cu ATE.

PIRAEUS: jumatate de campionat le-a luat campionilor de la prima editie  pentru a se adapta la cerintele turneului (suprafata de joc, regulament, adversari, sistem de joc etc). In momentul in care au reusit adaptarea, au castigat pe banda rulanta, aflandu-se la un pas de semifinale. O echipa apriga la manie, au inceput sa se certe mai putin si sa joace mai mult fotbal, ceea ce s-a vazut din plin.

MARFIN: o mare surpriza, Marfin este o echipa cu mult suflet. Sustinuti la fiecare meci de conducerea bancii si de o galerie foarte frumoasa (si la propriu si la figurat), au dat totul pe teren reusind sa sperie multe echipe. Sunt o echipa foarte disciplinata tactic, folosind cu succes apararea om la om si contraatacul purtat in viteza. Cu doi oameni de gol (Radu Ragalie reusind cateva goluri din executii de exceptie) si o aparare betonata Marfin demonstreaza ca se poate si pentru outsidere. In plus beneficiaza si de un portar extrem de spectaculos, Ovidiu Nica dispunand de viteza de reactie si o viteza de deplasare in poarta foarte bune.

BANCPOST: nereusind sa aiba decat foarte rar lotul complet, Bancpost a pierdut puncte pretioase iar pe final a clacat la meciurile decisive. Daca ar fi reusit sa-i aiba impreuna la fiecare meci pe Gagea, Atanasiu, Anghel si Chirila, aceasta echipa buna dealtfel ar fi reusit infinit mai multe.

EXIM: aflati la prima lor participare la Cupa bancilor, Eximul, surprinzator sau nu pastreaza sanse de calificare in semifinale. Mai mult decat onorabil este propozitia care descrie participarea lor la aceasta competitie. Foarte muncitori, disciplinati, puternici si cu doi jucatori cu „glezna fina”, Bogdan Mosul si Robert Dinu (singurul jucator din competitie, fost component al unei echipe de liga I) aceasta echipa poate fi incadrata la surprizele placute ale Oasis Cup 4.

VOLKSBANK: offff…aici avem de-a face cu un caz special. Am mai spus-o si o mai spun o data, VBR este o echipa foarte buna. Totusi nu reusesc sa se maturizeze in joc. Nu reusesc sa se apere bine, primesc goluri usoare, rateaza mult, fac greseli copilaresti iar pe de alta parte creaza faze de mare spectacol si inscriu goluri in stil de mare echipa. Cand balanta se va inclina mai mult spre a doua parte a frazei de  mai sus VBR se vor lupta la campionat.

ATE: o echipa care combina foarte frumos, la firul ierbii, imprevizilbili, alterneaza jocurile bune cu cele dezastruoase. Cu probleme mari de lot, de multe ori au o singura rezerva. Si asta dauneaza unei echipe unde majoritatea jucatorilor sunt peste 32 de ani. Aici cred ca este marea problema, pentru ca ATE au condus de foarte multe ori pierzand a doua repriza sau chiar pe final. Iar cutuma aceasta au avut-o si la editia trecuta.

RIB: o echipa care sincer merita mai mult. Cu jucatori buni, cu dorinta de victorie si foame de rezultate bune, cu suflet si bine organizati RIB nu sunt echipa de locul 11 in clasament. Dar fotbalul este un sarpe iar atunci cand iti bati joc de ocazii cu atata seninatate te pedepseste. Si inca ceva…in clasamentul marcatorilor RIB avem: Radu Daniel (fundas)-8 goluri, Bucur Andrei si Georgescu Andrei (atacanti)-cate 5 goluri fiecare, Ciumacencu Daniel (fundas)-3 goluri. Asta spune multe…

INTESA SANPAOLO: Cenusareasa editiilor trecute s-a maturizat si a devenit o doamna respectabila. Nu mai viseaza la „printi” si a inceput sa se apere agresiv. A uitat de „pantoful pierdut” si a invatat beneficiile contraatacului reusind sa devina un brav oponent pentru majoritatea echipelor. Si cred ca pot si mai mult de atat iar la cat de ambitiosi ii stiu eu pe Stoian si Tanase sunt sigur ca vor reusi mai mult

BANK OF CYPRUS: va ramane in memoria Oasis Cup 4 cu surpriza campionatului (3 – 2 cu RIB) si cu procentajul de goluri primite – 8 per fiecare meci. Sper sa va adunati, sa va organizati mai bine si sa va revad si la editiile urmatoare…sunteti totusi una dintre echipele care au participat la toate cele patru editii de pana acum.

Imi doresc ca ultima etapa, semifinalele si finalele sa incununeze acest spectacol atat de reusit pana in acest moment.

P.S. va rog sa nu ma mai invitati sa beau o bere cu voi dupa meciuri (stiti ca imi face placere si nu va pot refuza) pentru ca am inceput sa fac burta. Sunteti totusi 12 echipe happy
Vezi mai multe stiri, din arhiva.