Deci s-au jucat pe o ploaie mocaneasca cele doua semifinale au fost foarte intens disputate, vremea dusmanoasa neafectand cu nimic spectacolul din teren.

In prima semifinala echipa ING-ului a reusit sa intoarca soarta jocului de la 1 – 3 pentru Raiffeisen, egaland pe final si ducand meciul in prelungiri. Vizibil afectati de aceasta intorsatura de situatie RZBR nu a mai reusit sa se regaseasca, in prelungiri mai primind doua goluri si astfel ramane sa lupte cu RIB pentru ultima treapta a podiumului.

Raiffeisen mai demonstreaza inca o data ca este o echipa boema, care alege fotbalul spectacol in detrimentul pragmatismului si care are ca motto expresia „decat un gol urat mai bine o ratare frumoasa” happy Meciurile in care joaca Raiffeisen sunt foarte frumoase si in general cu goluri multe, si cu toate ca au o multitudine de trofee castigate la Cupa Bancilor „Oasis” sunt convins ca un pic de maturitate in joc ar fi inclinat balanta spre mai multe medalii din cel mai pretios metal.

In sfarsit ING s-au abonat editia aceasta, dupa mai multe incercari nereusite, la un trofeu. E greu de spus care trofeu pentru ca sincer si ei si Piraeus sunt doua echipe asemanatoare ca joc si stil de joc iar finala va fi una extrem de stransa daca ma iau dupa ce am vazut pana acum la cele doua echipe.

In cea de-a doua semifinala, surpriza acestei editii, echipa RIB-ului s-a predat greu si a murit frumos in fata mult mai experimentatei si titratei echipe a Bancii Piraeus.

RIB a jucat din nou bine, acest lucru fiind apreciat cu fair-play si de cei de la Piraeus, dar lipsa de sansa, absenta lui Bucur (suspendat), imprecizia din fata portii si lipsa de experienta in jocurile cu miza mare au cantarit indeajuns pentru inclinarea balantei spre Piraeus. Sper ca aceasta echipa sa nu fi atins apogeul ei la aceasta editie ci sa fie doar primul pas spre varful piramidei (medalia de aur!). Acum au ajuns si in fazele superioare (unde aerul este rarefiat!) si cele doua meciuri tari din semifinala si finala mica le vor aduce plusul de experienta de care aveau nevoie. Trebuie specificata si frumoasa galerie a acestora care si-a incurajat echipa la toate meciurile disputate de colegii lor.

PBR si-a vazut linistita de treaba si iata ca sunt din nou in finala mare, intinzand mana cu pofta catre cea de-a treia cupa de aur. Ramane de vazut daca vor reusi sa fenteze coltii ascutuiti ai celor de la ING sau vor iesi cu degetele pline de sange din aceasta lupta pentru suprematie. Cu Neagu in forma buna si foarte linistit (sper sa nu il deochi:)), cu muncitorul Enache care ara terenul in lung si in lat si cu o aparare sigura si destul de tehnica (Ragea, Raducanu, Molnar, Toma) Piraeus sunt o echipa foarte puternica; modul in care a castigat meciurile din sferturi si semifinale demonstreaza ca sunt la momentul de apogeu ca echipa de fotbal. Durata acestuia depinde numai de ei.

Ca incheiere nu pot sa nu observ faptul ca in finala mare au ajuns exact cele doua echipe care au castigat si grupele lor in faza de „fiecare cu fiecare”, ING (grupa A) respectiv Piraeus (grupa B). Si asta spune multe despre aceste doua echipe!

 

Cristian Popescu

07.11.2012

 
Vezi mai multe stiri, din arhiva.