Miercuri s-au desfasurat semifinalele celei de-a sasea editii a Cupei Bancilor. ING-Piraeus vor desfasura finala mare iar Banca Romaneasca si Raiffeisen vor lupta pentru ultimul loc pe podium. Mai jos voi face o analiza a jocurilor din semifinale:

BANCA ROMANEASCA – ING   1 – 6

Un joc la discretia portocaliilor de la ING in ciuda golului pe care l-au primit repede. Banca Romaneasca cu Udroiu jucand accidentat au reusit sa tina piept adversarului doar prima repriza, in ceea de-a doua pe teren ING-ul neavand nici o problema in a-si desfasura jocul bun de pase. De altfel ING cred ca are la aceasta editie cel mai frumos joc, un joc combinativ datorat calitatilor tehnice ale jucatorilor dar si unei bune capacitati de efort. Totusi in finala vor da piept cu o echipa care este exact opusul, Piraeus fiind o echipa foarte pragmatica, omogena, foarte disciplinata tactic si foarte experimentata, o echipa cu jucatori care joaca de mult impreuna si care stiu fotbal, o echipa care finalizeaza cu gol o foarte mare parte din ocaziile pe care si le creaza sau pe care i le ofera adversarul prin greseli individuale sau colective. Totusi sunt sigur ca anul acesta Piraeus nu va mai avea un joc la fel ca cel din finala editiei trecute cand au invins un ING destul de epuizat fizic cu scorul de 4-0. Anul acesta ING joaca bine, pe jucatori ii vad foarte montati sa-si adjudece primul titlu la Oasis Cup si foarte important aceasta competitie a devenit prioritara pentru ei, toate eforturile fiind indreptate in acest sens. Si au un Cristi Gheorghe in mare verva avand probabil cea mai buna evolutie din istoria participarilor sale la Oasis. Despre Banca Romaneasca pot spune ca au vrut dar nu au putut. Lotul mic numeric, jucatori accidentati, cu rezervele neputand sa suplineasca lipsa lor. Banioti, Udroiu, Dumitru Sorin sunt nume grele care nu pot juca datorita accidentarilor, si asa cum am mai spus atat Tanasa cat si Homorodean nu sunt in deplinatea fortelor jucand si ei accidentati sau venind dupa accidentari. Si in situatia asta numai un miracol ar fi putut sa ii califice in finala. Totusi mai au sansa la locul trei si cum ii stiu eu ambitiosi sunt sigur ca vor face tot posibilul pentru a prinde podiumul

RAIFFEISEN – PIRAEUS   0 – 2

Aceasta semifinala a fost una complet diferita de ING-BRom. Aici a fost un joc extrem de tacticizat cu ambele echipe avand perioade de tatornare, nerepezindu-se si asteptand greseala adversarului ca un adevarat pradator. Si asta ma bucura pentru ca arata faptul ca in mediul echipelor se discuta fotbal, se analizeaza adversarul si se realizeaza un plan tactic menit sa-i foloseasca slabiciunile si sa-i anihileze varfurile. Din pacate pentru Raiffeisen tactica lor nu a luat in calcul temperamentul vulcanic al lui Zbircea, temperament latent pana la acest meci, dar care a iesit la iveala tocmai acum. Zbircea primeste rosu lasandu-si echipa 10 minute in inferioritate numerica. In aceste minute de inferioritate Raiff-ul a facut un joc extrem de inteligent, cu mingii jucate lung spre poarta adversa, cu castigarea foarte multor dueluri aeriene, cu recuperarea multor mingii, cu obtinerea de cornere si auturi succesive, toate acestea facand ca in momentul in care au revenit in formula completa scorul sa fie doar 1-0 pentru Piraeus, pana si golul primit fiind unul destul de usor datorat unei neatentii. In momentul in care inferioritatea numerica nu mai exista, paradoxal, si lipsa ideilor a disparut pentru Antonescu & Co. Si asta datorita si unui joc tactic excelent al celor de la Piraeus, fiind momente cand jucatorul cu mingea de la Raiffeisen nu avea practic nici o solutie de pas, marcajul si asezarea in teren, departe de poarta lor, a  celor de la Piraeus punandu-i in mare incurcatura pe adversari. Si astfel Raiffeisen a fost obligata sa suteze mult, de la distante mari fara prea multe sanse de reusita in fata unui portar bun ca Marcu Dorel click this site. Din nou „vulpoiul” Neagu a muscat, un gol si o pasa de gol pentru Molnar (din nou in forma buna) rezolvand practic ecuatia meciului. Nu vrea sa-l uit pe Daniel Enache, un fel de motor al echipei, zecarul verzilor alergand si recuperand din nou cat pentru o suta de meciuri. Raiffeisen a avut la dispozitie aproape o repriza intraga pentru a egala macar dar sincer nu si-au creat foarte mari ocazii de gol, ba mai mult parca mai strasnic dominand adversarul in inferioritate numerica, avand la un moment dat vreo cinci cornere consecutive.

Apreciez mult atmosfera degajata si aerisita de la semifinale, chiar si rosul lui Zbircea fiind fara alte efecte adverse. Sa speram ca vom avea meciuri curate si frumoase la finale si ne vom bucura inca o data de o editie frumoasa a Cupei Bancilor „Oasis”.

 

Cristian Popescu

24.05.2013
Vezi mai multe stiri, din arhiva.