Analiza

Am ajuns la final si cu aceasta editie a sasea de Cupa Bancilor. In ciuda problemelor cu care se confrunta Institutiile Bancare am reusit sa mergem mai departe si eu sper ca vom oferi in continuare ocazia bancherilor de a socializa, de a face sport si de a-si masura fortele intr-o competitie cu un sarm aparte. O competitie intima, prieteneasca, curata si invaluita de o  atmosfera placuta. Dar sa trecem si la ceea ce s-a intamplat in ultimul act al competitiei, finala, o Fata Morgana la care au visat cele opt echipe inca de la inceputul competitiei, acum doua luni hop over to this site.

Piraeus si ING – reeditarea finalei din editia trecuta a avut de data aceasta o alta desfasurare dar acelasi castigator: PIRAEUS. Am spus in cateva randuri in analizele pe care le-am facut acestei competitii ca Piraeus este o echipa matura. Si parca atat de evident ca la finala nu a fost niciodata. Meciul a inceput in nota de dominare a ING-ului, o echipa care la aceasta editie a practicat cel mai frumos joc. Doua bari, ocazii in postura de unu contra unu cu portarul Piraeusului (Marcu Dorel) si se parea ca meciul va fi unul la discretia portocaliilor lui Cristi Gheorghe. Dar la prima ocazie Piraeus marcheaza prin atotprezentul Molnar, cel care va fi decisiv prin cele trei goluri marcate si la stabilirea castigatoarei. ING-ul nu dezarmeaza si continua sa preseze, reusind si egalarea destul de repede printr-un gol de mare frumusete cu mingea adusa in fata portii la Cristi Gheorghe dupa o serie de pase si combinatii in viteza. Nu au apucat sa se bucure prea mult pentru ca oportunistul Molnar reuseste si el un golazzo, profitand de o balbaiala a aparari ING, sutand din prima din semivoleu direct sub bara portii aparate de Ibraim Erol. Mai mult scorul ajunge la 3-1 si deja pregateam diploma de primul loc pentru PBR. Totusi Carbunaru & Co se trezesc din pumni si reusesc minunea, egaland la trei si indreptand jocul catre prelungiri. Nu a fost de acord Pantea care cu un sut de la distanta aduce in avantaj din nou Piraeusul. Vicecampioana de anul trecut ia cu asalt poarta lui Marcu dar sarabanda de ratari si lipsa de concentrare in fata portii a facut ca la fluierul de final al lui Aurelian Bogaciu scorul sa ramana 4 la 3 in favoarea campioanei en-titre Piraeus.

Concluzionand, Piraeus marcheaza patru goluri din tot atatea ocazii iar ING se joaca cu ocaziile, ratand foarte mult. Si din nou am analizat corect atunci cand am spus ca Piraeus sunt pragmatici si foarte experimentati. Faptul ca joaca de mult impreuna a dus la omogenizarea echipei, fiecare stie foarte bine ce are de facut, au inceput sa se certe mai putin iar urcarea lui Molnar din compartimentul defensiv in cel ofensiv a fost mutarea castigatoare a Piraeusului, acest jucator fiind atat golgeterul cometitiei cu 21 de goluri dar si decisiv in finala cu cele trei goluri marcate. Trei titluri consecutiv castigate de PBR si absolut nimeni nu are ceva de contestat in ceea ce priveste faptul ca aceasta performantele acestei echipe nu sunt intamplatoare. ING trebuie sa invete din greseli, pentru ca au fost apreciati de toata lumea pentru jocul bun prestat si echipa buna pe care o au, iar ulterior vor castiga si titlul pe care si-l doresc foarte mult.

 

Statistica turneului

CAMPIOANA OASIS CUP VI: PIRAEUS BANK

LOCUL II: ING

LOCUL III: RAIFFEISEN

LOCUL IV: BANCA ROMANEASCA

LOCUL V: BANCPOST

LOCUL VI: RIB

LOCUL VII: MARFIN BANK

LOCUL VIII: VOLKSBANK

 

GOLGETER: MOLNAR RAZVAN (Piraeus)

CEL MAI BUN JUCATOR: GHEORGHE CRISTIAN (ING)

CEL MAI BUN PORTAR: NICA OVIDIU (MARFIN)

DISTINCTIA FAIR PLAY: RAGEA CATALIN (Piraeus)

 

Arbitrul Competitiei: Dl. Aurelian Bogaciu

Asistenta medicala: Dr. Ciuperca Alice (medic specialist in medicina sportiva)

Parteneri:

CLUB OASIS SPORTS & LEISURE – www.cluboasis.ro

 

Cristian Popescu

05.06.2013

 
Vezi mai multe stiri, din arhiva.