Am decis sa nu mai fiu lenes si sa scriu dupa fiecare etapa cate o analiza. Voi incepe cu o scurta parte de „can can” pentru ca lucrurile astea marunte ne fac competitia mai picanta. In prim plan (ca de obicei) domnul Zbircea Claudiu de la echipa Raiffeisen. Dupa ce etapa trecuta portarul de la Marfin l-a exasperat prin interventiile lui, de data aceasta in vizor s-a aflat goalkeeperul celor de la ING care a reusit sa pareze o serie de suturi ale atacantului de la Raiffeisen. Replica lui Zbircea a fost una de zile mari: „Ai inceput si tu?” happy Aluzie la meciul formidabil pe care l-a reusit Nica de la Marfin in mai sus mentionatul meci cu RBR. Si pastrand tonul comic, Andreescu Lucian (Libra) se afla in clasamentul golgeterilor pe locul 2 cu sase reusite. Bravo lui! Problema intervine atunci cand intr-un clasament neoficial al autogolurilor se gaseste pe primul loc cu alte doua „reusite”. Deci marcand un total de opt goluri se afla pe primul loc in clasamentul marcatorilor happy

Revenind la situatia pur fotbalistica, etapa a decurs cu rezultate oarecum normale. Ma asteptam totusi la o replica mai buna a Raiffeisen in meciul cu ING si la un rezultat mai strans al meciului dintre Leumi si Intesa Sanpaolo. Libra a reusit sa dea patru goluri Piraeus-ului ceea ce denota, asa cum mai spus, ca sunt o echipa de luat in seama. Lipsa lui Senol s-a regasit in cele sase goluri primite. Consider ca prezenta acestui fundas foarte bun ar fi creat probleme unei echipe puternice asa cum este Piraeus. Echipa lui Neagu nu a facut un joc stralucit dar echipele mari castiga si atunci cand joaca prost. O surpriza ar fi situatia din clasament a celor de la Raiffeisen…patru puncte, golaveraj negativ si sumbra imagine a unei necalificari in semifinale. Ar fi o situatie inedita. Cele doua nou venite Libra si Leumi s-au asezat confortabil in fotoliul ultimelor doua locuri care duc in semifinale. Aceasta editie a saptea aduce si una dintre cele mai crancene batalii pentru aceste ultimele doua locuri care duc spre aerul rarefiat al semifinalelor. Matematic si Intesa Sanpaolo are sanse de calificare. Practic, simt ca Intesa va provoca o surprza in cele trei etape ramase…sa vedem cu cine! Nu cred ca putem vorbi prea mult despre ING si Piraeus, echipele cu forma sportiva cea mai buna de la ultimele trei editii (incluzand-o si pe aceasta). Oare o noua finala ING – Piraeus? Ramane de vazut.

Am lasat la final meciul Marfin contra RIB. Am avut parte de un meci foarte frumos care m-a facut, ca iubitor de fotbal, sa ma bucur ca un copil. Suporteri, joc alert, rasturnari de situatie, ratari, goluri frumoase, executii tehnice, tensiune, bucurie si tristete…toate  astea au creat un spectacol sportiv pe care l-am savurat toti cei prezenti (destul de numerosi) la aceste meci. Felicit personal ambele echipe pentru prestatia lor si pentru fair play-ul de care au dat dovada pe tot parcursul partidei. Din pacate intotdeauna trebuie sa existe in invins si un invingator. Din punctul meu de vedere si nu numai ambele echipe au fost invingatoare. Si Marfin isi anunta candidatura la semifinale…si nu oricum ci cu surle si trambite happy Din nou portarul lor, Nica Ovidiu a facut un meci mare, in disputa pentru cel mai bun portar luptandu-se la aceasta editie, pana acum, cu Marcu Dorel de la Piraeus.

Ca incheiere imi place cum va comportati, ma bucur si eu alaturi de voi la reusite, incerc sa va incurajez la esecuri si sper ca aceasta competitie pentru care am depus mult efort si am pus mult suflet sa continue pe aceasta linie frumoasa. Sunt inca tanar si inca ma incanta bucuriile mici…un meci frumos, o bere bauta alaturi de voi si situatiile pe care le creati si care ma fac sa rad. Imi doresc sa respectati in continuare competitia asa cum eu va respect pe voi.

PS: Felicitari tuturor…in patru etape a fost un singur cartonas rosu, si acela pentru un fault in postura de ultim aparator.

Va urez performante!

 

Cristian Popescu

24.10.2013
Vezi mai multe stiri, din arhiva.