Etapa a V a s-a incheiat cu meciul dintre primele doua clasate ING si Piraeus, incheiat cu victoria primilor cu scorul de 6-4. Cele mai mature echipe ale competitiei au prestat un joc care s-a ridicat la inaltimea asteptarilor. Am putut vedea un joc cu ritm, mingea jos, pase din prima si goluri reusite din executii frumoase. Echipa mai proaspata si mai inspirata mi s-a parut ING, jucatorii „portocalei mecanice” fiind mai mereu primii la minge si dovedind clar dorinta de a invinge si a razbuna esecurile din ultimele doua editii in fata „complexului” Piraeus. Chiar daca au pierdut, Enache si campionii lui nu au facut un meci rau dar am observat o stare de oboseala in randul lor, de foarte multe ori nemaiputand sa se retraga in aparare cu omul din marcaj si lasand adversarilor sansa de a avea superioritate pe contraatacuri. Si de aici au pornit foarte multe goluri ale batavilor de la ING. O dovada a lipsei de prospetime este si faptul ca portocalii au reusit sa intoarca rezultatul in favoarea lor de la 2-0 pentru PBR, ceea ce nu li se prea intampla des invinsilor de ieri. Am observat si un alt amanunt demn de luat in seama, acela ca in echipa Pirauseului majoritatea jucatorilor sufera de accidentari mai mari sau mai mici, mai noi sau mai vechi. Si din nou acesta este un factor care a contribuit decisiv la victoria ING. Un alt catalizator pentru victoria lor a fost si ziua de exceptie pe care au prins-o ING, acestia nemairepetand situatia din finala trecuta, cand au irosit o multime de ocazii, de data aceasta marcand la cea mai mare parte din situatiile pe care si le-au creat. Meci foarte bun facut de Carbunaru si Buceceanu de la ING si de Toma de la Piraeus care l-a inlocuit cu succes pe titularul Ragea.

ING ii aplica Piraeus-ului prima corectie dupa 21 de meciuri fara infrangere pentru campionii en-titre. Aceasta situatie poate fi benefica pentru ambele echipe sau dezastroasa…depinde de cum vor gestiona sitatia. Pentru Piraeus as recomanda calmitate pentru ca se intampla sa prinzi si zile nefaste iar echipa care sa castige toate meciurile nu s-a inventat inca. Iar atunci cand intervin momente de criza ar trebui sa apara incurajarile si nu reprosurile pentru ca cele din urma adancesc mai mult gaura creata in mecanismul functional al echipei. Intervin certurile, reprosurile si exista chiar sansa unei rupturi definitive intre membrii echipei, rupturi care lasa cicatrici adanci in evolutiile ulteriore. Le recomand mai multa odihna pentru ca participarea in alte competitii fotbalistice se cunoaste prin oboseala si accidentarile de care sufera. Celor de la ING le doresc sa ramana cu capul pe umeri si sa continue pe aceasta linie a maturitatii in joc si a dorintei de victorie. Ma bucur ca au inteles sa se incurajze atunci cand intervin greseli iar asat s-a vazut in puterea de care au data dovada, revenind la conducerea jocului dupa ce erau condusi la doua goluri diferenta. Si sa nu uite ca Piraeus este ca leul ranit care cu ultimele puteri sare la gatul agresorului exact atunci cand acesta crede ca l-a doborat…

Una peste alta o victorie meritata si destul de convingatore a ING-ului dupa un meci frumos si disputat cu foarte multa sportivitate. Felicitari ambelor echipe…locul din clasament si performantele nu sunt intamplatoare pentru nici una dintre ele.

Regele a murit! Traiasca regele!

 

Va doresc performante!

 

Cristian Popescu

 

CUPACupa bancilor editia aVa-003I Cupa Bancilor-239
Vezi mai multe stiri, din arhiva.