Golgeter Sorin Antonescu - Raifeeisen Bank

Golgetter-18Cupa bancilor editia aVa-001Cupa bancilor editia aVa-192Marfin reuseste la a cincea sa tentativa sa ajunga in primele patru echipe ale acestei editii, dupa ce a trecut in meciul decisiv de echipa Libra cu un scor categoric de 5-0. Prestatia lor de-a lungul acestei editii a fost una extrem de inteligenta reusind sa puna la munca exact punctele pozitive ale fiecarui jucator in parte fara sa aiba tendinta de a se intinde mai mult decat ii tine plapuma. Au pornit intotdeauna de la o asezare buna in teren si un joc precaut incercand sa isi surpinda adversarul prin contraatacuri rapide. Si se pare ca aceata tactica a mers din moment ce au reusit sa acceada pentru prima oara in semifinale. Demonstreaza ca de multe ori un mecanism compus din rotite mici poate reusi in fata unor mecanisme compuse din roti mari dar neunse si nemontate bine. Un alt punct forte este evolutia lui Ovidiu Nica, portarul lor reusind si la acest meci sa isi aduca aportul decisiv la rezultat si per ansamblu la soarta calificarii echipei pe care o pazeste dintre cele trei bare ale portii.

Libra isi vede visul spulberat in situatia in care erau considerati de majoritatea celor prezenti la Cupa Bancilor ca avand prima sansa la calificare dintre cele trei echipe angrenate in lupta pentru locul  patru. Dar au tinut cu tot dinadinsul sa ne arate contrariul, nereusind sa obtina nici macar un punct din cele doua intalniri decisive cu Raiffeisen si Marfin, primind 12 goluri si reusind sa inscrie doar de trei ori. Cred ca reusind sa se organizeze mai bine vor deveni o echipa cu prezente constante in fazele superioare ale competitiei noastre.

Leumi au muncit mult la meciul cu Piraeus dorindu-si din tot sufletul calificarea. Au facut un meci bun, luptandu-se de la egal la egal cu mult mai experimentatul sau adversar. Dar golul trei al celor de la PBR venit oarecum contrar cursului jocului a ingropat definitv sansele de calificare ale baietilor lui Dragomir. Sansele irosite la scorul de 1-2 si golurile primite cu destula usurinta au cantarit la final in rezultatul inregistrat. In general Leumi au facut meciuri bune si au incercat sa se tina cu dintii de sansa lor, chiar si meciul de ieri fiind foarte disputat si destul de echilibrat, ceea ce ar trebui sa le ofere baietilor sperante pentru viitor. Sperante care sa se concretizeze in calificari in etapele superioare si de ce  nu in medalii. Marfin si RIB au demonstrat ca marimea nu conteaza.

Oricum, ambele echipe aflate la prima lor participare, Libra si Leumi, ne-au lasat tuturor o impresie placuta si au ajutat din plin la reusita competitiei, aceasta editie fiind cea mai disputata de pana acum. Le multumesc atat lor cat si celorlalti prieteni de la  Intesa Sanpaolo si RIB pentru ca din nou au ales sa isi „umfle muschii fotbalistici” la Cupa Bancilor „Oasis”.

In perspectiva semifinalelor avem doua meciuri cu trasaturi diferite. Duelul olandezo-grec dintre ING si Marfin pare unul cu o favorita certa. Druga si ai lui au toate motivele sa se creda castigatori certi: acum doua etape au reusit sa le dea 11 goluri adversarilor din semifinale. Au prestat unul dintre cele mai bune jocuri, sunt de doua ori finalisti si una dintre cele mai bune echipe ale ultimelor trei editii. Dar presupusul sparring-partener au mai reusit sa rastoarne carute mari. Vezi meciul de 0-0 cu Banca Romaneasca si de 6-6 cu Piraeus. Si chiar cel pierdut acum cateva editii cu ING-ul scor 6-7. Pornind de la aceasta logica meciul este cat se poate de interesant

Cealalta semifinala intre grecii de la Piraeus si austriecii Raiffeisen porneste cu stigmatul de „interesant” fara sa mai aiba nevoie de nici o explicatie. Vorbesc medaliile. Patru aur pentru Piraeus respectiv de trei ori bronz, un argint si un aur pentru Raiffeisen. Plus valoarea incontestabila a celor doua entitati fotbalistice. Pare interesant si pentru ca Raiffeisen au prestat un joc minunat la ultimele trei meciuri iar zeii Piraeus ne-au aratat ca sunt si ei muritori pierzand dupa 21 de meciuri si apoi luptand din greu pentru victoriile cu Intesa si Leumi.

Astept cu nerabdare conflagratiile din teren si imi doresc ca cele doua  faze ramase sa incununeze superb aceasta a VII a editie, editie care va ramane in memoria noastra ca una dintre cele mai frumoase de pana acum.

Va doresc performante!

 

Cristian Popescu

18.11.2013
Vezi mai multe stiri, din arhiva.