…sau oaia neagra care a devenit alba. Vorbesc aici de echipa Raiffeisen, autoarea unei evolutii minunate, probabil una dintre cele mai bune ale lor din ultimii ani. Am vazut pentru prima oara aceasta echipa muncind pana la epuizare, luptand pentru absolut toate mingiile si fiind mai mereu primii  in duelurile pentru posesie cu adversarul. Fara tagada, Giusca si Marius Vasile sunt un MARE castig pentru ei, doi fotbalisti seriosi, disciplinati, muncitori si extrem de talentati. O evolutie extraordinara in care ar fi de remarcat absolut toti jucatorii care au intrat pe teren. Sa vedem pe mai departe daca vor reusi sa isi pastreze constanta in joc pentru ca aceasta hiba persista de sezoane bune in angrenajul lor. Mi-a placut foarte mult evolutia lui Zbircea si este cazul sa il felicit de aceasta data pentru ca o merita la fel ca de fiecare data cand l-am „tras de urechi” pentru scaparile comportamentale. Un fotbalist cu reale calitati, viteza buna cu mingea la picior, plecare buna de pe loc si frane la fel de bune, tehnica mult peste medie si o viziune innascuta asupra jocului. Daca va reusi sa alerge mai mult si sa incerce sa-si tempereze pornirile firii sale colerice cred ca va putea ridica si mai mult stacheta. Ramane totusi un „agent provocator” fara leac si la acest meci incercand sa provoace si sa enerveze, gratuit din punctul meu de vedere, adversarul. Atentie la cartonase ca esti patit deja!

Libra mi-a amintit la acest meci de o situatie pe care am trait-o la un sfert de finala cu echipa OTP. La acel meci pe care il aveau de disputat cu ING echipa bancii maghiare a adus jucatori din lot care lucrau la sucursale din Baia Mare, Medias etc si care (logic!) nu mai venisera la nici un meci pana la momentul respectiv. Si astfel au aparut jucatori de peste 1.85 intr-o echipa care deja era foarte masiva. La prima vedere parea ca ii vor manca pe paine pe Gheorghe si ai lui. Si daca mai tineti minte povestea cu prejudecata…in  minutul zece era 4-0 pentru ING. La fel au facut si Libra la acest meci, aducand doi jucatori (pe langa cei din Constanta care vin permanent) dintre care unul din Piatra-Neamt. Jucatori de valoare incontestabila, este totusi foarte greu sa creezi omogenitate si relatii de joc intr-o seara. Si daca o mai fi fost si drumul pana la Bucuresti, cu atat mai greu…Si asta s-a vazut, Raiffeisen neavand nici o problema sa castige. Repet! In fata unei echipe Libra foarte bune. Din nou Andreescu, pe care l-am „mirosit” de la primul meci ca fiind un marcator innascut, scutura plasa de trei ori reusind pana in momentul de fata o medie de peste 2 goluri pe meci. Probabil jucand sambata, va fi mai usor pentru jucatorii din alte orase ai Libra Bank sa vina de vineri si sa se odihneasca pana la ora meciului, randamentul lor fiind probabil mult mai bun. As mai dori sa precizez si evolutia destul de stearsa a goalkeeperului Razvan Ilie, cel putin doua goluri fiind parabile, ca sa nu spun mai mult. Si apropo de goluri… au fost senzationale, si la o poarta si la alta.

Meciuri fara istoric in celelalte trei partide, ING, Piraeus si Leumi castigand fara mari batai de cap meciurile cu Marfin, Intesa Sanpaolo respectiv RIB. As dori sa precizez totusi faptul ca Intesa i-au chinuit destul de serios pe Piraeus, paradoxal cele mai bune meciuri ale „lanternei” fiind in compania celor mai bune echipe ale ultimelor doua editii (ING si Piraeus). Din pacate se observa lipsa de experienta, existand momente cand verticalizau prea repede si momente cand temporizau atunci cand ar fi trebuit sa poarte un contraatac in viteza. Multe preluari gresite si foarte multe executii cu exteriorul, lipsa de comunicare verbala (la modul „vezi ca vine” sau „esti singur” spre exemplu), lipsa de concentrare si cateva ratari destul de mari la scorul de 2-1 pentru adversar. Mi-a placut determinarea si ambitia celor doi jucatori italieni din echipa Intesa. Ca si sfat cred ca ar trebui sa inceapa o reconstructie pornind de la aceasta echipa de ieri care promite sa se inchege si sa functioneze. Eliminarea domnilor neseriosi si bazarea, mai bine pe un lot mai restrans, dar sufletist si iubitor de fotbal.

Foarte stransa se prezinta aceasta editie a VII a, la ultima etapa fiind patru echipe care se lupta cu sanse matematice, mai mult sau mai putin reale pentru cele doua locuri ramase in trenul semifinalelor: Marfin, Libra, Leumi si Raiffeisen. Da, Raiffeisen! Care are conform calculelor hartiei posibilitatea (!) de a pierede calificarea chiar si in cazul unui semiesec cu Intesa. Asteptam cu mare interes batalia decisiva dintre Marfin si Libra…paradoxal, ultima sansa pentru ambele echipe se desfasoara la ultimul meci al ultimei etape. Ce ironie a sortii! In cazul unei victorii in primul meci al etapei, cu Piraeus, Leumi va astepta cu sufletul la gura meciurile Raiffeisen-ICupa bancilor editia aVa-122ntesa si mai sus mentionatul Libra-Marfin. Asteptam cu nerabdare ultima etapa!

 

Va urez performante!

Cristian Popescu

09.11.2013

 

 
Vezi mai multe stiri, din arhiva.