In ambele cazuri ale invingatoarelor din finalele celei de-a saptea editii, insistenta si increderea chiar au dat roade. Marfin incearca de cand au participat prima oara sa prinda un loc pe podium iar ING incearca de patru editii sa castige aurul. Au crezut, au vrut si au putut. O lectie de viata.

Prima finala dintre Raiffeisen si Marfin a fost extrem de disputata si cred ca aceasta se datoreaza si faptului ca Marfin a tras cu dintii de orice sansa posibila revenind mereu dupa ce au fost condusi si de la 0-1 si de la 1-2, in final dand lovitura de gratie pe un contraatac ca la carte. Raiffeisen au jucat bine, au facut si ceva spectacol cu goalkeeperul lor Radu Derscanu participand chiar si la actiunile de atac, avand chiar ocazia de a marca atunci cand sutul lui din lateral s-a dus putin pe langa poarta aparata din nou excelent de portarul competitiei Ovidiu Nica. Un meci cu ritm, cu rasturnari de situatie, cu ocazii succesive si la o poarta si la alta, una peste alta extrem de spectaculos si de antrenant pentru cei prezenti pe margine. Bucurie fara limite in tabara „grecilor”, tristete tacuta in echipa Raiff-ului. Surpriza mare spun eu, cu aceeasi victma Raiffeisen, ca si la cealalta mare surpriza a competitiei – locul III pentru RIB la editia a V a. Felicit ambele echipe pentru daruirea si show-ul din teren si pentru fair-play. Buna evolutia lui Antonescu de la RZB si a lui Bululete de la Marfin autorii tuturor celor cinci goluri marcate, dar una peste alta cred ca „austriecii’ si-au luat un pic cam de sus adversarul, spre final intrand in criza de timp si de solutii, nevenindu-le sa creada ca un meci pe care l-au condus in marea lui majoritate, si pe care l-au avut in mana, este pe cale de a fi pierdut.

Finala mare a avut o alta desfasurare. Piraeus a intrat la pauza cu 2-0 avantaj pentru ca in a doua repriza sa primeasca nu mai putin de sase (!) goluri. Cauzele ar fi accidentarile lui Ragea (recidiva) si a lui Molnar (intindere) plus mai vechile probleme ale lui Toma, Enache si Neagu. Cumulate cu o stare de oboseala ivita in repriza a doua si cu cateva interventii nefericite ale goalkeeperului Marcu Dorel rezulta scorul inregistrat la final. Un scor cam mare, care totusi nu reflecta pe deplin jocul din teren. Iar legat de Marcu Dorel, portarul celor de la Piraeus, pot spune ca a facut o prima repriza excelenta dupa pauza intrand extrem de relaxat si fara sa mai fie la fel de concentrat, primele doua goluri fiind parabile iar al treilea o gafa. Pacat, pentru ca a reusit un turneu bun, poate cel mai bun al lui de pana acum. ING reuseste in cele din urma sa castige trofeul dupa lungi suferinte in trecut, dar daca pana acum Piraeus a fost mai buna (acum doua editii) sau a fost echilibru de forte (editia trecuta, cand experienta celor de la PBR a dus la adjudecarea trofeului), de data aceasta „portocala mecanica” a fost mai buna ceea ce denota (ca in orice) ca exista progres, apogeu si urmeaza caderea. Cei puternici mai au in plus inca o cale…RENASTEREA. Daca progresul, apogeul si caderea fac parte din ordinea firii, RENASTEREA depinde doar de entitatea respectiva. Si asta le doresc celor de la Piraeus si celor de la ING atunci cand se vor lovi de „pravalirea de sus”, si celor de la Raiffeisen care inca nu renasc dupa trofeul de la cea de-a doua editie si tuturor celor care au ajuns sau vor ajunge in varf…puterea de a renaste si de a reusi din nou „fapte de vitejie”.

Editia a VII a va ramane in memoria colectiva cu mai multe caracteristici proprii: cea mai disputata editie, prima cu trei jucatori golgeteri (Neagu – PBR, Zbircea – RZBR si Andreescu – Libra, toti cu cate 13 goluri marcate), prima in care echipa campioana castiga toate meciurile fara sa piarda nici un punct, prima in care „Cel mai bun jucator” este un fundas si…din punctul meu de vedere cea mai frumoasa de pana acum.

Felicitari tuturor si va multumesc sincer pentru ca ati reusit sa creati o competitie cum nu mai este alta!

 

Statistica

Clasament final:

1 benicar generic. ING
2. Piraeus
3. Marfin
4. Raiffeisen
5. Libra
6. Leumi
7. RIB
8. Intesa Sanpaolo

Golgeteri:

Neagu Robert Alin (Piraeus) – 13 goluri

Zbircea Claudiu (Raiffeisen) – 13 goluriAndreescu Lucian (Libra) – 13 goluri

Cel mai bun jucator: Carbunaru Mihail (ING)

Cel mai bun portar: Nica Ovidiu (Marfin)

Distinctia „Fair Play”: Echipa Intesa Sanpaolo

Cei mai buni marcatori ai fiecarei echipe in parte:

ING – Druga Bogdan (10)

Piraeus – Neagu Robert Alin (13)
Marfin – Bululete Aurelian (11)
Raiffeisen – Zbircea Claudiu (13)
Libra – Andreescu Lucian (13)
Leumi – Dragomir Catalin (7)
RIB – Bucur Andrei (7) / Radu Daniel (7)
Intesa Sanpaolo – Tanase Cosmin (3)

Multumiri

Marius Georgescu si „Club Oasis Sport&Leisure” pentru parteneriat, prietenie si pentru conditiile de vis;

Aurelian Bogaciu pentru prietenie si pentru arbitrajul de clasa;

Doamna Aurelia Radu si Salvarea „Nicomed” pentru ajutor si medicina fara greseala;

Mircea Avarvarii si Imagini Vii pentru prietenie si pozele ireal de frumoase;

Firma Umbro pentru reducerile mari, prietenie si premiile de calitate ;

Cristian Popescu
02.12.2013
Vezi mai multe stiri, din arhiva.