ING BANK – echipa bancara  puternica, poreclita „portocala mecanica”. Se caracterizeaza prin lipsa de concentrare in fazele finale, in trei editii dominand prima parte a campionatului bancar Cupa Bancilor „Oasis” dar nereusind sa se claseze pe podium dupa fazele finale. Detine in palmares o Supercupa, un titlu si doua medalii de argint. A mai disputat trei finale mici, toate pierdute.

BRD – echipa bancara titrata, puternica si ambitioasa, poreclita „rosu si negru”. Masinarie de pase, creatoare de meciuri extrem de spectaculoase care nu se termina de fiecare data cu victoria lor, reusesc la a treia participare la Cupa Bancilor sa isi adjudece si primul trofeu, bineinteles dupa un meci extrem de spectaculos cu (paradoxal) ING.

PIRAEUS – echipa bancara multi campioana, puternica si temperamentala, fara porecla. Extrem de experimentata lasa impresia, ca si vaduva negra, ca se afla intr-o stare de letargie inainte sa-si devoreze adversarul. La randul lor, de doua ori victime, se pot lauda cu cele sase finale jucate din tot atatea participari. Detin in palmares patru titluri de campioana si doua medalii de argint generic for benicar.

RAIFFEISEN – echipa bancara puternica, multimedaliata, extrem de capricioasa, nu are porecla. Singura echipa participanta la toate cele opt editii de Cupa Bancilor, are accesse filantropice, in doua finale mici reusind sa dea pronosticul peste cap si sa ofere bronzul unor echipe fara multe sanse pe hartie, RIB si Marfin. Extrem de spectaculosi si cu evolutii de multe ori diametral opuse au reusit un turneu cu evolutii constant bune spre foarte bune la editia a VIII a, cucerind dupa trei ani un nou aur. Detin in palmares doua titluri de campioana, un argint si trei bronzuri.

 

Lasand gluma deoparte am avut parte de cea mai tare editie de Cupa Bancilor. Si foarte frumos a fost incununata cu doua finale mirifice. In finala mica am avut si o premiera. Primul trofeu adjudecat la penaltiuri. Dar ce meci am avut…toate ingredientele pentru crearea unei saorme „cu de toate” happy sau al unui delicios ghiveci. BRD preia conducerea in prima repriza, ING reuseste sa egaleze si sa intoarca rezultatul in favoarea lor. Cand sa ridice bratele spre cer multumind zeilor fotbalului pentru o noua medalie, Guresoae (BRD) ii readuce cu picioarele pe pamant cu un sut de la distanta… la ultima faza a jocului. Prelungiri. ING preia din nou conducerea. Ultima faza a prelungirilor. Guresoae le da din nou cu cerul in cap. Gol la un penalty obtinut de Valean. Penaltiuri. Credeti ca s-a terminat telenovela, nu? Nici pe daparte. A fost nevoie de 22! (douazeci si doua) de penaltiuri pentru ca BRD sa reuseasca sa isi adjudece medalia de bronz. Si ca sa nu ne plictisim, penalty-ul decisiv a fost ratat de Caloianu, portarul ING-ului! Si parca, golul decisiv la penaltiuri a fost marcat de acelasi Guresoae. Daca ma insel imi cer scuze, dar cine isi mai aduce aminte toate episoadele din „Tanar si nelinistit” happy

Finala mare a adus un alt meci frumos de data aceasta fara accente telenovelistice, ci mai mult tragice. Piraeus preia conducerea, Raiffaisen egaleaza si intorc rezultatul, Piraeus rateaza egalarea in multe randuri. Rateaza si Raiffeisen majorarea diferentei pe tabela, din nou Piraeus isi intensifica presiunea…din nou ratari uriase. Vulpoiul Zbircea marcheaza pentru 3 – 1 si calmeaza pentru moment apele. Piraeus reia atacurile, lovesc din nou bara la sutul lui Neagu (a treia oara, daca nu gresesc). Acelasi Zbircea linisteste din nou ofensiva PBR… 4- 1 si Raiff-ul canta dupa trei ani „Campionii, campionii, ole, ole, ole!”. Frumos mai este uneori fotbalul asta care ne ocupa zilele si vietile. Ce ne-am face fara el?

Bravo tuturor, si invingatori si invinsi, si medaliati si nemedaliati, si codasi si fruntasi. We did it again! Hai inca un pic si ajungem la editia a zecea…atunci o sa cantam si noi alaturi de voi „Campionii, campionii…”

Date statistice:

Locul 1: Raiffeisen

Locul 2: Piraeus

Locul 3: BRD

 

Cel mai bun jucator: Burlacu Radu (Raiffeisen)

Cel mai bun portar: Marcu Dorel (Piraeus)

Golgeter: Zbircea Claudiu (Raiffeisen)

Distinctia Fair Play: Buceceanu Catalin (ING)

 

Cei mai buni marcatori ai fiecarei echipe in parte:

Raiffeisen: Zbircea Claudiu (22 goluri)

Piraeus: Neagu Robert Alin (16)

BRD: Beica Adrian (11)

ING: Carbunaru Mihail (13)

Banca Romaneasca: Cosoreanu Adrian (16)

RIB: Bucur Andrei (10)

Intesa Sanpaolo: Serbu Valentin Florente (14)

OTP: Gaman Valentin, Tincu Daniel, Ciora Dan (3)

Marfin: Ragalie Radu (8)

Libra: Andreescu Lucian (6)

 

Cristian Popescu

25.05.2014
Vezi mai multe stiri, din arhiva.