Poate titlul de mai sus nu are nici un sens, parand mai mult o plansa de la oftalmologie, dar il traduc…echipele calificate in semifinalele Cupei Bancilor „Oasis” sunt in ordinea ocuparii locurilor in clasamentul campionatului: ING Bank, Raiffeisen Bank, BRD Societe Generale, Piraeus Bank. Dar pana sa ajungem in aceasta situatie, in fata semifinalelor, a trebuit sa asteptam disputarea celor noua etape din sezonul regulat happy O scurta analiza a ceea ce s-a intamplat in cele doua luni scurse pana acum, cu echipele analizate de jos in sus, conform cu ocuparea pozitilor in clasament:

LIBRA: nu au mai reusit sa lase aceeasi impresie buna ca la editia a saptea, ultimul loc ocupat datorandu-se in mare parte si problemelor de lot cu care s-au confruntat. Raman totusi in memoria noastra cu infrangerea drastica pe care au aplicat-o OTP-ului (scor 9 – 2). Sa speram ca la editia urmatoare se vor aseza lucrurile si in tabara lor, printr-o organizare mai buna avand capacitatea de a face din nou treaba buna la Cupa Bancilor.

MARFIN: asa cum ne-au obisnuit de mai mult timp, bronzul de anul trecut are o evolutie mai putin buna, echipa lui Bogdan Alexandru reusind evolutii contrdictorii, dupa editii foarte bune urmand altele cu o clasare dezastruoasa. Plecarea lui Bululete la Banca Romaneasca a lasat o gaura mare in angrenajul echipei. Probabil cel mai bun meci l-au facut in compania aceluiasi OTP. La toamna ii asteptam probabil cu o evolutie foarte buna, conform graficului evolutiilor din istoricul de participare al Marfin la Oasis Cup.

OTP: echipa ambitioasa, dar cu o evolutie mult sub asteptari la aceasta editie de Cupa. Meci foarte frumos facut in compania BRD-ului (5 – 5), atunci cand au reusit sa aduca si jucatorii din lot care lucreaza in provincie, jucatori care si-au aratat clasa in compania uneia dintre cele mai bune echipe ale competitiei. Probabil cu acesti jucatori si cu Ilie Mihai apt de joc, OTP-ul ar fi sperat la lcourile fruntase, asa….

INTESA SANPAOLO: cea mai buna evolutie a verzilor, cu o clasare meritorie pe locul 7. Sincer cred ca reuseau sa urce si mai sus in clasament daca nu pierdeau puncte in ultimele minute cu Marfin si cu Banca Romaneasca. Plus meciul cu OTP unde, desi au avut un jucator eliminat au jucat foarte bine reusind sa se intreaca in ratari care de care mai mari. Felicitari baieti si tineti-o tot asa! Si inca ceva…au marcat de cinci ori in poarta Raiffeisen, o echipa foarte in forma anul acesta!

RIB: meciuri ciudate realizate de RIB anul acesta…fabulosi cu BRD (5 – 5), Banca Romaneasca (4 – 3) si Marfin (7 – 4), dezastruosi cu Intesa Sanpaolo (3 – 6), OTP (1 – 3). Totusi demonstreaza inca o data ca sunt o echipa incomoda, de luat in seama, capabila de surprize si meciuri foarte bune.

BANCA ROMANEASCA: nu au facut chiar un turneu slab, de pomina fiind corectia pe care au aplicat-o Piraeus-ului (7 – 1!). Au sperat pana la ultima etapa, dar sincer cred ca ar trebui sa isi rezolve unele probleme interne pentru a reusi pe viitor sa ajunga la rezultatele din trecut. Raman una din echipele puternice ale competitiei si eu cred ca vor avea capacitatea de a se repune pe picioare printr-o mai buna organizare si prin renuntarea la orgolii.

PIRAEUS: pun pariu ca PBR va face in cadrul fazelor finale meciuri diametral opuse fata de cele din faza campionatului. Asa au facut mereu, s-au mobilizat exemplar reusind sa castige campionate la rand fara ca nimeni sa nu le dea mari sanse. Totusi anul acesta am vazut o stare de oboseala in randul lor, o stare de tensiune intre ei si posibiliatea sa nu intre in fazele finale (o premiera!). Astept ros de curiozitate evolutiile lor.

BRD: a trecut o perioada pana baietii lui Guresoae sa reuseasca sa se adapteze la situatiile si cerintele de la Cupa Bancilor. Sistemul de joc, terenul, adversarii au trebuit sa fie invatati, in cele din urma excelenta echipa franceza reusind o calificare muncita. Doar trei prezente pana acum la Cupa Bancilor dar o data cu adaptarea lor sunt sigur ca vor deveni una din abonatele la cununa cu lauri. Jucatori tehnici, pasatori foarte buni, ar trebui totusi sa incerce ma mult verticalizare si finalizare rapida. Au facut cateva meciuri spectaculoase cu PBR, OTP, RIB si ING, meciuri in care am fost foarte multumit ca si spectator de ceea ce am vazut.

RAIFFEISEN: excelenta evolutia RZB la aceasta editie. Mare castig Radu Burlacu, mare castig noua atitudine a lui Zbircea (din nou in topul golgeterilor), foarte buna organizarea in jurul echipei. Ii vad decisi sa lupte pentru aur si cred ca anul acesta au si capacitatea de a-si recastiga medaliile din cel mai pretios metal. O sincopa la ultimul meci cu ING, meci unde au fost condusi chiar si cu 4 – 0.

ING: echipa ING este la maturitatea absoluta, lasand impresia ca pot castiga orice meci fara prea mari probleme. Din nou in semifinale cu eternii rivali Piraeus, un Piraeus care au reusit sa le aplice singura infrangere in aceasta editie. Meci de infarct se arata a fi in semifinale! Mi- aplacut de aceasta data ca au fost cu adevarat o echipa si nu o echipa de individualitati. Aceasta se numeste omogenitate si intelegerea relatiilor de joc. Chiar daca nu a marcat foarte mult, Druga ramane un motor bine uns aflat la turatie maxima. Atentie totusi la ratari! Vine PBR si din propria voastra experienta stiti ca ei nu prea rateaza happy

Cam atat despre echipe…competitia a fost una excelenta cu rezultate surpinzatoare si un nivel de joc ridicat. Si echipele mai mici au invatat jocul si incep sa puna probleme granzilor. Sper ca va veti comporta la fel de civilizat si nu ne veti obliga sa va dam cartonase rosii si suspendari (Doamne fereste de excluderi!). Asteptam cu interes fazele finale.

 

Va doresc performante!

 

Cristian Popescu

14.05.2014

 
Vezi mai multe stiri, din arhiva.