11148598_700024433436512_4331604605901249483_n[1]

 

Astazi încheiem faza oraselor si pot face o analiza a ceea ce am vazut. As putea sa spun ca pana in momentul de fata competitia a fost una extrem de reusita in care s-au imbinat extraordinar utilul si placutul, sportul si socializarea.

Brasov: fara mari probleme, echipa Brasovia merge mai departe chiar daca astazi de la 18.30 disputa ultimul joc in compania ambitioasei echipe Depomures. Atmosfera placuta, trei echipe in plus fata de editia trecuta, meciuri frumoase si oameni fericiti care s-au bucurat si au ras impreuna, profitând din plin de fotbal. Brasovia Energy isi pastreaza in mare acelasi lot de jucatori si se anunta si anul acesta o buturuga extrem de mare.

Bucuresti: nimic nu prevestea o asemenea desfasurare de evenimente in capitala. Cele 15 echipe impartite in trei grupe si-au desemnat castigatoarele dupa meciuri mai frumoase si mai putin frumoase. Pana aici nimic special, cele trei echipe bune, International, Ilioara Dream Team si Sport TC, neavând mari dificultati in a se califica de pe primul loc in grupele lor. Tragedia a intervenit la play-off unde s-au batut una pe alta, la final calificandu-se echipa Sport TC la golveraj, avand  marcate doua goluri mai mult decat International. Una peste alta din punctul nostru de vedere a fost frumos si spectaculos, dar sunt sigur ca in sufletul jucatorilor celor doua echipe necalificate a fost mare amaraciune.

Buzau: campionat distractiv in care Forza Buzau nu a avut nici o secunda emotii vis-a-vis de calificare. Dunarea Calarasi nu a mai reusit anul acesta sa puna probleme as acum a pus anul trecut, când calificarea s-a decis la ultima etapa.

Constanta: proaspat aparuta pe harta GDF SUEZ, Constanta a prezentat doua echipe foarte dornice de fotbal, la final Congaz Constanta calificandu-se, dupa un meci frumos, in dauna colegilor din Ovidiu. Asteptam cu nerabdare meciul de care pe care contra campioanei Bucurestiului.

Craiova: extrem de ambitiosi si dornici de fotbal, oltenii ne-au bucurat cu meciuri frumoase, calificarea decizandu-se la ultima etapa când mult mai experimentata Korona a trecut dupa pauza de The One. O bila alba si pentru echipa Confort care nu s-a lasat usor invinsa, avand in ambele jocuri reveniri spectaculoase dupa pauza.

Galati: ca si anul trecut doar doua echipe la Galati, ca si anul trecut nici oproblema pentru Star Team sa mearga mai departe. Foarte frumoasa atmosfera si foarte fericiti jucatorii ambelor echipe pentru sport si socializare. Se anunta un meci cu scantei in traditionalul derby contra echipei Forza, campioana Buzaului.

Pitesti: probabil orasul unde echipa organizatorica era foarte aproape sa faca apoplexie de ras din cauza veseliei, glumelor, bunei-dispozitii a jucatorilor. Ca in vremea romantica a fotbalului, a contat in principal bucuria de a face miscare si de a te bucura de o relaxare placuta alaturi de colegi dupa stresul muncii. In ciuda acestui fapt, am vazut si meciuri foarte frumoase si disutate, goluri spectaculoase dar si gafe de generic, toate facand deliciului celor prezenti la meciuri. Nici o problema pentru bronzul de anul trecut, ACEI Pitesti, o echipa puternica doritoare de noi performante si la aceasta editie.

Ploiesti: aici am avut parte de o competitie extrem de disputata, nu mai putin de patru echipe avand pretentii de calificare (Real, Fol Valeni A, Energia Campina si Republica). S-a jucat pana la ultima etapa, Energia si Republica avand sanse de calificare reale. Ambele echipe foarte bune, la final calificarea a revenit Republicii din Ploiesti, o echipa cu un lot mai tanar si avand in spate si experienta calificarilor din anii trecuti. Felicitari tuturor pentru reusita!

Ramnicu Valcea: si aici calificarea s-a jucat la ultima etapa, Winners neavând totusi mari probleme in a merge mai departe in dauna Juventus Gazului. Am avut si aici doua echipe in plus fata de anul trecut, ceea ce denota interes pentru fotbal, pentru competitie. Multumim!

Targoviste: ca si anul trecut Chindia si FCM au oferit un meci aprig disputat, un meci in care ambele echipe si-au dorit din tot sufletul calificarea. A reusit-o pentru a doua oara consecutiv FCM-ul, dar trebuie sa felicitam ambele echipe pentru dorinta si abnegatie. Se pare ca in Campionatul GDF SUEZ, suprematia de moment o detine FCM, fata de campionatul de fotbal profesionist unde Chindia este echipa cu rezultate mai bune in Targoviste happy Dar nu este nici o tragedie, la anul soseste sansa de revansa.

Targu Jiu: foarte buna echipa Energia, am vazut ca se incearca sa se paseze mult, se finalizeaza rapid, juccatori destul de tehnici si un portar excelent. Totusi sunt de felicitat si adversarii din Aninoasa care nu s-au lasat cu una cu doua, punând in foarte multe momente probleme reale adversarilor.

Concluzionând, pot spune ca fair-playul este extrem de prezent la aceasta competitie, cu mici scapari avand parte de respect reciproc intre toate partile implicate. Oamenii sunt extrem de sociabili, prietenosi, primitori si respectuosi, ceea ce ne face munca mai usoara si drumurile mai scurte. Imi doresc sa continuam pana la final pe aceasta linie si sa nu existe probleme care sa ne oblige sa luam masuri mai drastice (cartonase rosii, eliminari, excluderi etc)

Ca un alt punct de vedere, s-au imputinat si echipele neserioase, neprezentarile fiind destul de rare. Totusi acestea inca mai exista si vom lupta pentru eliminarea lor definitiva in cazul in care vom colabora si pe viitor cu GDF SUEZ, la organizarea campionatului de fotbal.

Mult succes celor ramasi in competie, felicitari si multumiri celor care au parasit-o!

 

Cristian Popescu

02.06.2015

 

 

 
Vezi mai multe stiri, din arhiva.