11665609_701918393247116_1790348210028672991_n[1]

 

Am incheiat si cea de-a treia editie a Campionatului GDF SUEZ la minifotbal. Doua luni si jumatate de fotbal. Dupa încheierea fazei oraselor am trecut mai departe in fazele superioare cu 11 campioane orasene care sa se lupte, in faza regionala pentru accederea in cele mai bune patru echipe ale campionatului, o performanta veritabila gândind ca au pornit la drum 50 de echipe.

Astfel, am inceput cu zona regionala CENTRU acolo unde Brasovia Energy nu a avut prea mari probleme in a se califica in dauna campioanelor din Ploiesti si Targoviste. Chiar in meciul decisiv cu echipa Republica Ploiesti echipa brasoveana si-a facut jocul caracteristic de pase si a reusit sa castige la opt goluri diferenta chiar in fieful adversarei. Totusi o mare bila alba pentru ploiesteni care au jucat fotbal, încercând sa puna si sa se tina cu dintii de sansa lor, practicand un joc frumos si participând activ la spectacolul fotbalistic din teren.

Indubitabil cea mai tare zona regionala a fost zona VEST, disputata la Ramnicu Valcea si avand in prim plan campioanele oraselor Pitesti, Craiova, Targu Jiu si gazdele din Valcea. Echipe apropiate valoric, aceastea au reusit sa ne ofere un spectacol fotbalistic superb in cele doua zile in care s-a jucat. Ma asteptam totusi la mai mult din partea echipei Korona Team Craiova, invinsa destul de drastic de bronzul editiei trecute, echipa ACEI Pitesti. In cealalta semifinala un meci foarte disputat intre doua echipe bune, la final Energia Targu Jiu cu un portar in mare forma, reusind sa se califice in finala regionala dupa un 2 – 0 extrem de muncit si condimentat cu un dram de noroc in fata celor de la Winners Ramnicu Valcea. A doua zi ne-a adus o finala dramatica, un meci foarte frumos care a avut de toate. Condusi destul de repede, Energia din Targu Jiu a avut puterea sa intoarca rezultatul si asezati bine in teren, aparandu-se destul de exact, cu acelasi portar Sarlau George facand minuni, se vede izbavita la fluierul de final. O calificare meritata si muncita, sarbatorita cu multa bucurie in tabara gorjenilor. Tristete mare pentru pitesteni, mai ales ca au avut foarte multe ocazii, ultima dintre ele rarisima, aproape de final, atunci când din trei metri cu poarta goala au tras peste.

Disputat si meciul zonei BUCURESTI dintre echipele Sport TC din capitala si Congaz, campioana Constantei. Echipa de la malul marii a reusit sa puna destule probleme bucurestenilor care s-au distantat pe tabela de marcaj dupa pauza, atunci când schimbarile neinspirate si oboseala din tabara constanteanu au oferit sansa mult mai experimentatilot TC-isti sa puncteze decisiv. Una peste alta o figura frumoasa la prima participare a Congazului…iar surpriza bucuresteana merge mai departe in semifinale.

Din pacate in zona EST am avut un forfait din partea campioanei Galatiului, oferind echipei Forza Buzau posibilitatea de a merge la Bucuresti fara joc.

Si iata-ne, sambata 13 iunie, orele 18.00, pe o caldura deranjanta, in fata primei semifinale dintre Brasovia Energy si Energia Targu Jiu. Cei prezenti la meci se asteptau la un recital de goluri al brasovenilor dar…nimeni nu se astepta la o replica atat de darza a Energiei. Timpul trecea si scorul se pastra egal, notând si cateva actiuni indraznete pe contra-atac ale gorjenilor. Personal echipa din orasul pandurilor mi s-a parut una extrem de bine organizata in teren, cu o asezare aglomerata si cu forta buna, pastrandu-l in  fata pe doar pe Circu care, de foarte multe ori a facut si el faza de aparare. Primul gol al brasovenilor a picat tarziu, dar din acest moment a picat si reduta vitejilor urmasi ai lui Tudor Vladimirescu, prima semifinala consfintind o diferenta de 4 goluri in favoarea echipei de la poalele Tampei.

Semifinala doi: in rolurile principale, Forza Buzau si Sport TC Bucuresti. Buzoienii incep in forta marcand in minutul doi si aparndu-se destul de exact. Inca doua ocazii la poarta bucurestenilor care pareau destul de bulversati de replica puternica data de Forza. Meciul se incinge, campioana bucurestiului intra in joc dorindu-si foarte mult egalarea. Soarta jocului se schimba in momentul in care Dutu, stalpul apararii buzoine se accidenteaza si nu mai poate continua, din acest moment Sport TC care beneficiaza de jucatori tehnici si cu pedigree fotbalistic, începând sa faca legea pe teren si ajungând la un moment dat si la trei goluri diferenta. Buzaul moare dar nu se preda, reuseste sa se apropie la doua goluri, iar la acest scor avem parte de doua ocazii rarisime ale echipei Forza, cea a lui Ciprian Baietelu fiind de manual (in cazul in care s-ar scrie un manual al ratarilor). Descumpaniti buzoienii mai sunt prinsi de doua ori pe contraatac, fluierul final consfintind un 6 – 2 categoric pentru Sport TC.

A doua zi tot cald… dar cine se mai gandeste la caldura când urmeaza finalele. Finala mica aduce prima variabila. Pentru prima data Energia aduce in Targu Jiu medaliile de bronz. Meciul a fost foarte disputat in ciuda scorului de neprezentare, buzoienii continuând sa rateze cu seninatate, continunand parca filmul inceput in semifinala de ieri cu Sport TC. Gorjenii isi vad de ale lor, aparare la sange si raiduri mortale pe contraatac. Sarlau face din nou spectacol in poarta iar Circu puncteaza de trei ori aducând dezlantuirea bucuriei pentru echipa sa. Din pacate pentru ei notam si prima constanta a acestei faze finale, editia a a III a. Forza Buzau ocupa din nou locul patru dupa ce editia trecuta a pierdut din nou finala mica impotriva echipei ACEI Pitesti. Dar dupa cum ii vad de ambitiosi nu se vor lasa pana nu vor prinde podiumul.

Toti asteptam curiosi fluierul de inceput al finalei editiei a treia dintre campioanele brasovului si bucurestiului. Si incepe…bucurestenii stau bine si incearca sa actioneze pe contraatac. Brasovul preseaza dar fara claritate la finalizare. Se deschide scorul. Brasovul mai puncteaza de inca trei ori aducând scorul la 4 – 0 in favoarea lor. In acest moment Matis Pal, jucatorul Brasoviei primeste al doilea galben iar echipa sa este nevoita sa joace zece minute (sau trei goluri primite) in inferioritate numerica. Mai mult, la faza respectiva bucurestenii marcheaza prin Turbas si se parea ca meciul va deveni aprig, TC-ul parand foarte motivati sa intoarca rezultatul. Pardoxal, parca sansa ivita le-a turnat plumb in picioare jucatorilor bucuresteni, cei care marcheaza fiind tot Brasovia prin Lukács, pentru ca apoi sa mai aiba si alte doua-trei ocazii de a inscrie. Meciul se termina 5 -1, Brasovia Energy devenind pentru a treia oara consecutiv campioana GDF SUEZ. Felicitari si castigatorilor dar si baietilor de la bucuresti care au tinut sus steagul capitalei, aducând din nou titlul de vicecampioana dupa cele doua castigate de colegii bucuresteni de la Dream Team Ilioara.

Ca si cuvant de incheiere, un campionat reusit, o competitie in care ne-am bucurat cu totii (si nu am fost putini, aproape 800 de oameni participând, in diferite calitati, la aceasta a treia editie) de fotbal, de socializare, de momente frumoase.

Sa speram cu totii la o noua revedere!

Cristian Popescu

29.06.2015
Vezi mai multe stiri, din arhiva.