I Cupa Bancilor-226

In luna decembrie 2015 s-au implinit 5 ani de când Asociatia Sportiva Voievod Bucuresti ocupa un loc in sufletul amatorilor de sport din Romania. 5 ani cu multe realizari, 5 ani cu multe deceptii, 5 ani cu multe invataminte. Intr-o lume a fotbalului de a carei aura negativa, creata de personaje fara educatie si fara scrupule, oamenii au inceput sa fuga, Voievodul Bucurestean a incercat sa introduca elemente noi cum ar fi respectul, civilizatia, placerea de a juca fotbal, prietenia. De multe ori poate ca nu am reusit dar suntem convinsi ca am schimbat un pic din perceptia oamenilor asupra fotbalului din Romania. Am aratat ca fotbalul poate fi si altfel in afara de scandaluri, anlfabetism, coruptie, violenta si aranjamente, nepotisme si dorinta, uneori absurda pentru victorie. Am incercat, si de multe ori am reusit, sa demonstram si sa aratam ca fotbalul este frumos fara sa fie neaprat nevoie de victorie. Si asta pentru ca ne ocupam in cea mai mare parte de fotbalul juvenil si de fotbalul amator. Iar in aceste domenii, obiectivele ar trebui sa fie altele…nu 100% victoria. Cu orice chip, cu orice metode. Dar despre aceste lucruri vom reveni curand cu un amplu editorial.

1888642_721195891258389_2061753445_n[1]

Si de ce sa nu ne amintim, daca tot este ziua noastra, de momentele frumose ale existentei noastre de pana acum:

Scoala de fotbal pentru copii a initiat in tainele fotbalului, prin intermediul celor doua filiale (Bucuresti si Popesti Leordeni) de pana cum, peste 300 de prichindei. Intr-un climat de prietenie, de educatie, de vorba buna. Unii au mers mai departe catre cluburi care pot oferi pasul urmator pentru ei: aprofundarea. Altii si-au ales sa nu mearga mai departe, castigand in schimb o experienta placuta si sanatoasa in ceea ce priveste fotbalul. Si oare nu asa ar trebui sa fie? Nu toti copiii trebuie sa ajunga fotbalisti, dar toti ar trebui sa faca sport, sa se dezvolte si sa se distreze intr-un cadru organizat si nu numai.

Scoala pentru pregatirea specializata a portarilor a reusit sa antreneze o serie de portari, spre rusinea noastra, in majoritatea lor seniori. Am reusit sa legam parteneriate cu echipe de seniori carora le-am antrenat portarii (Athletico Floreasca, Gloria Popesti Leordeni) dar si in particular cu portarii altor echipe care si-au dorit sa lucreze suplimentar. Rezultatele baietilor au fost bune spre foarte bune, multi dintre ei facand pasul spre mai sus sau spre mai bine. Promitem ca începând de acum sa atacam cu drag si sectorul juvenil. Solemn!

11665609_701918393247116_1790348210028672991_n[1]

 

Organizarea de competitii adresate amatorilor a adunat si aceasta o suma de amintiri si competitii extraordinare: Cupa Bancilor cu cele noua editii, dar si Campionatul GDF SUEZ (actual ENGIE) care urmeaza sa – si inceapa cea de-a patra editie, ne fac sa ne simtim mandrii de miile de oameni care au uitat pentru o perioada de grijile serviciului si s-au transformat in fotbalisti pentru cateva ore pe saptamana. Extrem de disputate, aceste competitii adresate amatorilor in programul „sportul pentru toti”, ne-au incarcat de multimire prin bucuria jucatorilor implicati in activitatea fotbalistica.

sigla oficiala engie

Cupa Bancilor

 

 

Totusi, acestea sunt doar cuvinte reci, mutumirea si bucuria nu a putut fi decat simtita alaturi de voi, cei care timp de cinci ani ne-ati fost aproape. Multumim!

 

Dar abia am pus caramida de inceput in ceea ce ne dorim, obiectivele pentru viitor fiind extrem de provocatoare. Tineti aproape pentru vesti noi…urmeaza competitii noi pentru amatori dar si o dezvoltare mai puternica a celorlalte sectoare de activitate. Si de ce nu, aparitia unor noi ramuri de activitate?

 

Cristian Popescu

14.03.2016
Vezi mai multe stiri, din arhiva.